Regnvær i Paradis

Regnvær i Paradis

juni 23, 2009 0 By @Siw

Siste dag av tradklatringskurset var den 23. juni, selveste St Hans, og det høljet ned så lenge kurset varte. Vi ble delt inn i taulag og plassert rundt omkring i terrenget for å trene på alt vi hadde lært. Slik fikk jeg trent på å klatre med fjellstøvler og kiler og kammer i vått fjell. Det funka. Og det viste seg at fjellstøvlene hadde godt grep på vått fjell og var helt vanntette – og goretexen like så.

Marinejegerne hadde vært frampå og invitert oss jenter til St Hans-bål ute ved Kalle. Men etter mange timer i regn og flere dager i telt sa vår ledelse at alle kunne få skyss inn til Henningsvær for å gå i dusjen på Klatrekaféen. Det var massiv oppslutning om dette og effekten var som en sommerfugl-klekking. Jenter som hadde vasset rundt i leiren iført lag på lag med turtøy, null sminke og vilt hår undere luene, steg nå inn i kaéen med blankt hår, innrammede øyne og glødende kinn. De fleste fikk på seg rent tøy og bestilte mat i samme slengen. Det var en fest! Marinejegerne fikk bare vente.

Slik hadde det seg at vi kom lovlig seint til Kalle. Bålet var stort sett brent ned. Men vi ble påspandert øl, noen av oss fikk hilse på selveste Chris Bonington, og vi ble invitert inn i hovedhuset på Kalle, så marinejegerne slapp å vente på ingen ting og vi fikk noe igjen for oppshiningen.

De hadde ikke løyve til å selge øl over disk på Kalle, så opplegget ble at gutta skulle spandere øl på jentene. Sikkert både greit og spennende for 20-30-åringer, men for meg, som kunne vært mor til de fleste av gutta, ble det litt kleint. Heldigvis var det et par litt voksnere offiserer der og en godt voksen klatrelegende, så jeg fikk litt oppmerksomhet jeg også.

Det ble seint før jeg tuslet hjemover fra Kalle. Ute var det kaldt og helt lyst. Det duftet hjemmekjent av lyng og torv og skodda snirklet seg gjennom vierkrattet og la seg over bekken jeg fulgte ned mot bukta vår. Jeg var i mitt kjære Nord-Norge. Jeg var midt i tidenes opplevelse. En opplevelse som var min alene. Jeg følte meg hel og levende. Jeg hadde ikke lyst til å legge meg.

Stille natt i bukta i Paradis