Svalbard på tvers – Dag 5

Svalbard på tvers – Dag 5

april 30, 2014 0 By @Siw

Onsdag 30. april:
Drygsletta, Van Mijen-fjorden, Camp Morton.
21,8 km.

Med litt ekstra lang natt og øl og cola i reserve, startet dagen fra leiren i Semmeldalens inngang og utover i Reindalen igjen. Turen over Drygsletta ble likevel mindre ensformig enn dagen før, ikke bare fordi vi fikk øye på havet, men også fordi den uforlignelige polarhimmelen holdt lysshow for oss hele dagen.

Det store elvedeltaet i utløpet av Reindalen heter ikke Drygsletta for ingenting. Men etterhvert nådde vi kanten av Van Mijen-fjorden og fulgte den til Camp Morton.

Noen hadde advart om at snøen langs fjorden kunne vise seg spesielt treg å dra pulken over, og det merket vi når vi kom litt for tett ned mot vannet. Men ellers var det fine forhold, deilig med hav, ny type terreng – og helt andre, menneskeskapte elementer å rette oppmerksomheten mot.

Camp Morton ved Van Mijen-fjorden, opprettet i 1918 av engelskmenn som ville drive kulldrift og lyktes dårlig. Det varte visst bare et par år.

Vi gikk opp fra Camp Morton til en flate ovenfor som fikk kveldssol. Der slo vi leir og den ble den fineste så langt. The best SPT camp ever!


Camp 5 lett å se langs Can Mijenfjorden, mellom Drygsletta og Akseløya