Svalbard på tvers – Dag 6

Svalbard på tvers – Dag 6

mai 1, 2014 0 By @Siw

Torsdag 1. mai:
Van Mijen-fjorden forbi Akseløya. Kapp Schöllin til Fridtjovbreen.
Kun 11,8 km 

Frisk start på dagen, men vi er blitt rutinerte og bryter leir på rekordtid. Tror det var denne morgenen vi klarte oss med 2 timer fra revelje til avgang.

Vi forlot Camp Morton og gikk utover langs Van Mijenfjorden mot Kapp Schöllin. Akseløya er lang og flat og sperrer nesten fjorden. Det er vanlig med isbjørn i området, men vi så ingen. Et spennende landskap og underveis passerte vi en meget malerisk sjark.

Akseløya ut til venstre. Jeg brukte kikkert flere ganger men det var ingen bjørn å se.
Flott å gå langs havet og trått å gå langs havet. Salt i snøen.
Ka farken e det med sjarken?

På Kapp Schöllin ligger ei fangsthytte som er regelmessig i bruk. Da vi kom dit var det ingen hjemme, men de lokale visste at det var en fyr der for tida. I depotet hang det selskrotter som visstnok var til bikkjene, synlig fra langt hold både da vi kom og da vi dro videre.

Ved fangsthytta på Kapp Schöllin. Vi lurte en stund på skrottene som hang i depotet, men det var visst selkjøtt til bikkjene.
På vei fra Kapp Schöllin til Fridtjovhavna

Fra Kapp Schöllin gikk mot Fridtiovhavna, der Fridtjovbreen ender ute ved havet. I morenene ved foten av breen slo vi leir. Fysioterapeutene ble nå sykepleiere for gnagsårføtter. De forsket seg fram til en metode for tapping av vannblemmer som faktisk virket ganske bra, en slags organisk quilting. Men ikke uten støtte av diverse painkillers.

Godt det var et par sykepleiere med i følget!
En håndfull toppturentusiaster brukte et par kveldstimer på å rekognosere oppover breen. Det var litt for rasfarlig til bratt renning, men utsikten var flott.
Nok en flott leir. Bildet er tatt på isbjørnvakt kl. 03.30 om natta.

Camp 6, inn fra Fridtjovhavna, ved foten av Fridtjovbreen