Svalbard på tvers – Dag 8

Svalbard på tvers – Dag 8

mai 3, 2014 0 By @Siw

Lørdag 3. mai:
Ut Orustdalen til kysten, langs havkanten til Kapp Linné. Hvalross. Endelig framme på Isfjord Radio.
21,1 km

Bilde av den siste teltleiren tatt kl. 7 på morningen i kanten av Orustdalen

En herlig avslutningsdag og den varmeste dagen på hele turen. Vestkysten er da også markert mye mildere enn østkysten, har jeg nå lært. Ut av Orustdalen så vi ryper, mens vi gikk langs havkanten mot Kapp Linne så vi hvalross. Og underveis strippet vi ned til netting og baris – deilig!

Ut av Orustdalen, vestkysten langt der framme. Vi snakker kilometere ned til vannkanten
Langt og lengre enn langt langs havkanten mot Kapp Linné.
Hvalross! De var i sikte ganske lenge før vi kunne komme nær dem.
Hvalross-portretter. Vi var svært forsiktige med å komme for nær, men disse tre tok alt med stor ro. Og det var jo bra, for vi var ikke alene om å spotte dem. En stor gjeng kom på skuter fra Isfjord Radio for å se på dem, og de var ikke like forsiktige som oss.
Rast ved fangsthytte som ikke har noen inngang.
Været ble bare bedre og bedre. Da Einar F hev av seg og ga baris et ansikt, fulgte vi andre opp med å lange ut i bare nettingen!
Einar F leder an i god stil. Kan ikke si at vi «endelig fikk se» Isfjord Radio. Hadde vel stasjonen i sikte i et par timers tid før det så ut som at vi faktisk nærmet oss.
Kapp Linné med Isfjord Radio. Klokka er 15.54, været er strålende og vi er framme ved målet – en time før avtalt.

Velkomsten på Isfjord Radio var varm: Nydelig hot eplecider krydret med bl.a. ingefær og kanel og tilsatt en slump calvados – helt riktig for anledningen!

Utdeling av varm eplecider med calvados i einerkopper
Glade og susete på en gang – vi har gjennomført SPT 2014! Hipp hipp!!!

Gruppebilde måtte tas, og aller først et kollektivt «bad hair day» – avslørt da vi alle dro av oss luene foran fotografen Camilla. Så valgte vi å spare publikum for synet og tok et luebilde i steden. Etter dette ble det en times hvil i solveggen med et par bokser grolsch, siden vi var kommet litt før tida. Og så kunne vi flytte inn på Polarbrakka og få oss en svært etterlengtet dusj.

Dagen ble avrundet med en fin middag og vinmeny – og det seg etter hvert innover oss at vi hadde gjennomført turen og alt hadde gått bra. Nå var det tid for mat og hvile.


Isfjord Radio er nådd – Svalbard på tvers er fullført på 8 dager