Brasøy i Herøy

Brasøy i Herøy

juli 18, 2020 0 By @Siw

Vi våknet til sol, mindre skyer og mindre vind. Dagen ble faktisk bare bedre og bedre etter hvert som det led på. Vi satte likevel ut kajakkene på nordsiden av Tenna for å ha litt le på vei over til øyhavet rundt Brasøya, Prestøya og Husvær.

Sjøsetting fra Tenna. Dønnamannen i bakgrunnen.

Resten av denne dagsturen kunne jeg godt ha tenkt meg å bare vise som et slideshow, uten så mye kommentarer. De fleste skyene forsvant på veien og det var stille og blankt hav da vi gled inn i bukta på vestsiden av Brasøya og traff hyttefolket der. Varmt ble det også.

Brygga og hytta vi besøkte på Brasøya

Vi kom inn til hytta på Brasøy litt utpå formiddagen og ble hjertelig tatt imot. Der fikk vi låne to medtatte sykler og fikk sett oss rundt på veiene mellom alle de tre hovedøyene. Svært lettsyklet.

Lune bukter og pur idyll på Brasøya

Det er et vakkert og blidt landskap, idyllisk til tusen. Det var folk i alle hytter og hus, men ikke mange turister. Enda det går ferge direkte fra Sandnessjøen til Brasøya. Etter et besøk på Kråkebollen kafé på Brasøy Sjøcamping, hoppet vi i kajakkene igjen og padlet rundt de samme øyene.

Brasøy Sjøcamping og Kråkebollen kafé i sikte

Vi kunne surret rundt disse øyene i det uendelige i det uendelig fine været.

Smilende i et smilende landskap

Men vi bestemte oss for å rekke siste ferge tilbake til Sandnessjøen, og rekke en tur opp på Dønnamannen, som faktisk er hele 858 moh, på veien. Så da var det bare å padle tilbake til Tenna før det ble for sent.

En dårlig beslutning, viste det seg. Det begynte å regne da vi akkurat hadde startet på toppturen, så den ble avbrutt. Vel framme ved fergekaia ble vi stående alene, uten at det skjedde noe. Det var søndag kveld og siste ferge gikk en time før vi kom. Det regnet. Vi havna på en campingplass helt på andre siden av Dønna. Og teltet i regnet.

Ytterst i havgapet derimot, slapp de unna regnet.

Padling rundt Brasøya
Sammendrag av dagens tur fra Endomondo, sykkelturen på tvers.