Sommerferien 2020

desember 28, 2020 0 By ornAdmin

2020 ble annerledesåret. Nå ved inngangen til 2021 tyder alt på at vi får nok et år utenom det vanlige. Utenlandsreiser blir like umulige og lite fristende neste år. Norgesferie blir standarden nok en gang. Og det er jo bare helt supert!

I sommer ville jeg og Christian som vanlig ta kajakkene på taket av golfen og kjøre opp fra Oslo til huset i Vesterålen, med noen passelige avstikkere underveis. I bagasjerommet lå også camping- og klatreutstyr. Vi tenkte å følge deler av riksvei 17 langs kysten av Nordland, i håp om å få padlet ute i et eller flere øyriker på Helgelandskysten. Vi skulle i alle fall innom Kjerringøy, som vi forelsket oss i i fjor. I bakhodet sang også slagordet «Ut i øyan!» fra Dønna og Herøys sjarmoffensiver de siste par årene. 

Avreise var planlagt til midten av juli og vi hadde hele 5 uker på oss. Men med juli kom skrekkrapporter fra Nordlandskysten om milelange fergekøer og uendelige ventetider. Enda det nesten ikke var utlendinger på veiene ble det altså fergekøer. Alle skulle visst nordover i år. Vi fikk kalde føtter og revurderte reiseruta vår.

Det viste seg at noen enkle grep gjorde turen til en stor suksess.

Sommerferien 2020 ble den beste jeg har hatt. Derfor vil jeg nå blogge retrospektivt om den, dag for dag. Jeg håper virkelig at jeg kan inspirere flere til å ta seg tid, reise med telt og eget turutstyr, være åpen for å raske endringer i planene og ikke være redd for å bevege seg bort fra allfarvei på sin ferd gjennom neste års innenlandsferie. Og reis gjerne nordover!

Toppbildet til OPPTURER er fra sommerferien 2020.