Svalbard på tvers – Dag 3

Svalbard på tvers – Dag 3

april 28, 2014 0 By @Siw

Mandag 28. april:
Over Reindalspasset, inn i Reindalen. Is og overvann, på med piggene!
22,4 km

Det hadde vært en kald natt men heldigvis var min første isbjørnvakt nå tilbakelagt. Med lånt jervenduk hadde jeg klart meg i kulda. På morgenen var det grått, vind og snø, men heldigvis ikke mer enn at det var sikt og vi var godt nok kledt.

Grå morgen over teltleiren.

Vi brøt leir i bunnen av Såtebreen og skulle over Reindalspasset og så langt inn i Reindalen som forbi bunnen av Kokbreen. En relativt drøy etappe på 26 km.

Pause med påfyll av energi. Jeg tror Snickers reddet meg på denne turen.

Veien over Reindalspasset gikk i ujevnt morenefylt terreng med masse smeltevannsis. Dette var det første stedet turledelsen forventet at vi trengte brodder, og det stemte. Her ble det umulig å fortsette på ski. Dvs. ikke alle brukte brodder, en del av oss hadde med stegjern, da det er mer naturlig utstyr for oss. Etter hvert fant vi ut at det gikk veldig fint å pigge over isen.

Pulkene gled i alle fall lett på isen. Det gjorde heldigvis ikke vi.
Lunsj i le av pulkene. I dag var det litt kaldt.

Hver dag hadde vi 10 min spise/drikke-pause for hver time vi gikk, og en lang lunsjpause med real turmat midt på dagen. I dag var det så kaldt at vi brukte tid på å sette opp pulkene som levegg under lunsjen.

Det ble en fin og lang nedoverbakke etter Reindalspasset, ned i Reindalen, og så ble også været ganske fint.

I den nye leiren ble lemurene enda høyere og finere enn dagene før, og kokebenkene hadde fortjent plass i et interiørmagasin. Vi hadde bokstavelig talt begynt å trekke bedre sammen.


Leir for kvelden merket Camp 3, vel inne i øvre del av Reindalen.