Omvei via Storjyltingen

Omvei via Storjyltingen

juli 16, 2020 0 By @Siw

Vi starter altså årets sommerferie midt i fellesferien. Turen vår skal ende opp i Vesterålen. Med oss i golfen har vi camping-, padle- og klatreutstyr, og vi tenker å kjøre kystriksveien i Nordland. Vi skal bruke ca. 1 uke på turen opp. Eneste stoppestedene vi er sikre på: Rødøy og Kjerringøy.

Men vi vil unna fergekøene vi har hørt om, så vi startet bilturen nordover med å ta en omvei. Østover, til Femundsmarka. Vi ble nylig tipset om et vann i nærheten av Femunden som skulle være så fint å padle i. Storjyltingen. Informanten hadde vært der med kano og telt. Varmt anbefalt.

I går ettermiddag kjørte vi fra Oslo til Storjyltingen. Det regnet lett. Vi var nokså alene på veiene. Men da vi kjørte ned til vannkanten seint på kveld, sto det et par biler der fra før, og ett telt. Vi bare kjørte enda lenger ned i vannkanten og slo opp teltet litt bortenfor.

Storjyltingen en stille natt i juli

I morges hadde regnet gitt seg. Litt etter litt sprakk skylaget opp. Rett før lunsj satte vi kajakkene på vannet og dro på tur. En nesten uvirkelig tur.

Dette var aller første gang kajakkene våre ble brukt på en innsjø. Vannet er ganske grunt mange steder, med bukter og viker og grunner og holmer. Fint!

Holmer og grunner, bukter og viker.

Enda finere ble det da skyene løste seg opp i dotter og speilet seg perfekt i det blikk stille vannet. Det var som å padle på himmelen, mellom skyene. Og det var så stille.

Storjyltingen
Som å padle mellom skyene på himmelen.

På hele rundturen så vi noen ganske få personer og de var på land, med telt. Vi så flere reinsdyr også. Til slutt måtte vi i land og dra videre.

Leir ved Storjyltingen
Avskjed med Storjyltingen i Femundsmarka.

Vi bestemte oss for å fortsette til Tydal i dag, via Røros. Været var egentlig bedre enn meldt. Stille, oppholds med gløtt av sol, halvvarmt. En fin dag for kjøring.

Alltid fint i Røros

Etter et par timer i Røros fortsatte vi til Gammelvollsjøen i Tydal. Vi fant det på kartet, hadde aldri hørt om det før. Vannet ligger på ca. 500 moh og det var enkelt å finne en fin teltplass ved bredden, helt alene og med bare litt trafikk forbi. En vakker, kjølig kveld med mygg ble det. Første dag av ferien.

Gammelvollsjøen
Fin teltplass ved Gammelvollsjøen i Tydal.