Kjerringøy i sikte

Kjerringøy i sikte

juli 23, 2020 0 By @Siw

Dessverre blåste det mer og mer opp i løpet av natta. I morges regnet det i tillegg, så den padleturen rundt Bolga vi hadde håpt på, ble det ingen ting av. Vi tok frokosten i gapahuken ved vøren, pakket sammen og kjørte ned i havna for å vente på neste ferge.

Ved skoleskyssvøren
Tannpuss før vi er helt klare til å forlate teltplassen ved skoleskyssvøren på Bolga

Vi måtte vente i over en time og været var smått ufyselig, men den lille butikken i havna hadde en koselig krok med lesestoff og kaffe for fergefolket. Rett utenfor fant vi en infotavle om padling i området.

Som turist i eget land sier jeg bare: Bolga leverer!

Infotavle på Bolga
Infoplakat i havna på Bolga – det der er Bolga god på!

Med lite morsomt vær ble det en ny transportetappe i dag. Først ferga fra Bolga til Meløysund og ferge videre til Ørnes. Hadde det gått ferge til Fugløya uten for Gildeskål, så hadde vi nok dratt dit. I stedet kjørte vi Rv17 til Bodø, med en kort stopp ved Saltstraumen. Det var flo sjø og lite å se der.

Fra Bodø bar det videre nordover i retning Kjerringøy, samme vei som vi kjørte i fjor. Forbi Mjelle, til ferga mellom Festvåg og Misten, og så var vi på Kjerringøy. Det var blitt kveld, oppholds og stille vær. Vi kjørte til kirka og parkerte. Så gikk vi en tur ut til hyttebyen i bukta utenfor det gamle handelsstedet.

hyttebyen Kjerringøy
Havna og hyttebyen utenfor det gamle handelsstedet på Kjerringøy

La meg si det sånn: det er like fint at den havna ikke er så synlig utenfra. Og på mange vis godt at denne hytteutbyggingen er så konsentrert. Resten av Kjerringøy får lov til å fortsette å være naturskjønn og idyllisk.

Fiskehoder på Kjerringøy
Artig dekorasjon av naust i hyttebyen

Da vi inspiserte de teltplassene vi visste om, var de alle opptatt. Vi endte med å dra til Kjerringøy Camping. Der er det tross alt dusj og varm do. Heldigvis er værmeldingen for i morgen ganske fin og vi satser på padling!