Avskjed med Kjerringøy

Avskjed med Kjerringøy

juli 27, 2020 0 By @Siw

Vi brukte litt tid i Strandåvika, før vi forlot den. Stedet kan absolutt anbefales for telting. Det finnes en ordentlig utedo her også. Vi gikk en tur over til utsiden av vika, og surret litt rundt mens vi inhalerte utsikt og atmosfære. Siste overnattingssted på vei opp til Vesterålen denne sommeren. Til sammen var det blitt 15 overnattinger i telt etter hverandre.

Mens vi pakket ned teltet og bar utstyret tilbake til bilen ved veien, kikket vi stadig opp på den mektige Strandåtinden. Tenk at vi balanserte på toppen av den traversen i går.

Strandåtindene ruver rett opp fra Strandåvika. Eidetind bak til venstre.

Men til slutt måtte vi sette oss i bilen og starte på siste del av kjøreturen opp til Vesterålen. Været var fint hele veien, så det gikk raskt og greit. Ingen fergekøer å snakke om.

Ned Holmstaddalen med kajakker på taket. Silhuettene av Reka og Blåtind midt imot.

Strekket tar 6-7 timer ved optimale forhold og er også øyhopping. Fra Bognes nord på Hamarøy går ferga til Lødingen på Hinnøya. Vi krysset Hinnøya og kjørte inn i Vesterålen, over brua til Sortland på Langøya, og over skaret til Holmstaddalen. Så var vi heime og bloggingen får seg en pause.