Telting på Bøsanden

Telting på Bøsanden

august 12, 2020 0 By @Siw

Etter en lang og spennede dag på Nordskottraversen dro vi nordover i Steigen, til Engeløya, for å oppleve Bøsanden. Her ville vi telte den siste Nordlandsnatta denne sommeren. Jeg skriver om denne ene overnattingen fordi Bøsanden er blitt ganske populær og andre vil kanskje vite hvordan det er der.

Bøsanden ligger nordvest på Engeløya, ut mot Vestfjorden, med fri sikt over til Skrova og Lofoten. Den er ei kjempelang strand, nærmere 2 km, tror jeg. På denne er tillatt å telte. I nordenden av stranda ruver Mjeldberget 472 moh.

Mjeldberget ved Bøsanden

Ved parkeringsplassen har folket på Engeløya satt opp et lite men godt servicebygg, med toalett, dusj, utevask og søppeldunker. På store plakater er det gjort tydelig at campingvogner og bobiler ikke er velkommen.

Fra parkeringsplassen går det flere stier gjennom et lite skogholt ut til stranda. Man må forsere en slags sump på veien, men så er det bare å finne en fin plass til teltet.

Sumpen foran stranda

Vi satte opp teltet et stykke ut på stranda, for å få litt privatliv.

Telt i solnedgang

Det var ikke så varmt men ganske vakkert vær. Etter en sein middag tok vi oss en tur ned til sjøen og surra rundt før vi til slutt la oss.

God plass, stille og fint. Bøsanden kan anbefales. Men vi har snakka med folk som ikke var forberedt på at det skulle blåse kuling. De vil ikke anbefale Bøsanden under sånne omstendigheter.